Kysymyksiä ja kommentteja maailman menosta Kaikki ei ole sitä miltä näyttää

Australia isäntänä omassa talossaan, osa 2

  • Daintree Australian Queenslandissa (Google Earth)
    Daintree Australian Queenslandissa (Google Earth)

Juuri kun ajattelin edellisen blogini Australian Operation Sovereign Borders -merivalvontaoperaatiosta tulleen jo loppuun kalutuksi yleisen tason taustoineen laittomalle siirtolaisuudelle mm. Afrikasta EU:hun, uutiset kertovat ensimmäisestä Australiaan saapuneesta laittomien siirtolaisten aluksesta neljään vuoteen.

http://www.abc.net.au/news/topic/daintree-4873

Eilen, sunnuntaina 26.8., 17 vietnamilaiseksi uskottua henkilöä saapui laittomasti Pohjois-Queenslandin Daintreen jokisuistoalueelle kalastusaluksella, jonka he hylkäsivät. Kiinni otetuista puuttuu vielä kaksi, mukaan lukien aluksen kapteeni. Tapaus ei toistaiseksi ole ylittänyt Suomen tiedotusvälineiden uutiskynnystä. 

Australian sisäministeri Peter Dutton pitää veneen saapumista valvonnan pettämisenä. 

"Haluan vahvistaa tänään, että Australiaan on uskoaksemme tullut ensimmäinen ihmissalakuljetusta yrittävä alus 1400 päivään", Dutton sanoi. "On selvästi epäonnistuttu, valvonta ei ole toiminut kuten pitäisi tämän veneen tunnistamisessa tai salliessaan sen lähestyä rannikkoa kuten tapahtui. Se muistuttaa, että ihmissalakuljettajat eivät ole lopettaneet bisnestään". 

ABC-uutiskanava vahvistaa kalastajien ottaneen sunnuntaina kyytiinsä kaksi turvapaikanhakijaa krokotiileja kuhisevassa vesistössä. Käytyään ensin yhdessä kokemassa pyydyksensä kalastajat näyttivät tulijoille ohimennen jokirannalta n. 4-metrisen krokotiilin ja jättivät lopuksi tulijat poliisin haltuun. 

Viranomaiset paikansivat laittoman kalastusaluksen hylättynä karilla Port Douglasista pohjoiseen. 

Ministeri Dutton totesi, että epäillyt turvapaikanhakijat poistetaan maasta. 

"Ihmissalakuljettajien uhka ei ole poistunut ja tämän veneen saapumisen pitäisi olla selvä ja ajankohtainen merkki siitä, ihmissalakuljettajat panevat ihmisiä veneisiin, rahastaakseen syyttömiä miehiä, naisia ja lapsia", hän sanoi. 

"Olemme ilmoittaneet selvästi, ettemme päästä laittomasti maahamme saapuneita ihmisiä asettumaan tähän maahan. Henkilöt poistetaan maastamme ensimmäisen tilaisuuden tullen."

---------

Tapauksen uutisoinnissa on sama päättäväinen sävy kuin edelliseen blogiin linkittämässäni kenraali Campbellin ennakolta varoittavassa videossa vuodelta 2013. Nähtäväksi jää, kertovatko joukkotiedotusvälineemme suomalaisille lainkaan tapauksesta, johon suhtautuminen on Australiassa sävyltään kauttaaltaan toisenlaista kuin esimerkiksi laittomiin Välimeren ylittäjiin EU:ssa. 

Päivitys 27.8. klo 22.30: Tapausta ei näköjään pidetä kansainvälisessä mediassa siinä määrin merkittävänä, että se ylittäisi uutiskynnystä monessakaan tiedotusvälineessä. 

BBC kyllä julkaisee asiasta: https://www.bbc.com/news/world-australia-45318018

Samoin CNN: https://edition.cnn.com/2018/08/26/australia/australia-asylum-seekers-intl/index.htm

(sisältää kriittisen näkökulman Australian turvapaikkapolitiikkaan)

sekä italialainen ANSA: http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/oceania/2018/08/27/australia-primo-barcone-in-4-anni-migranti-arrestati_8f2914f9-d8ba-469b-b94a-035a6f3e242f.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Australia on täynnä maahan tunkeutuneita ja heidän jälkeläisiään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Brittiläinen imperiumi perusti rangaistussiirtokunnan nykyisen Sydneyn paikalle 1788. Noin 160 000 vankia joutui alueelle ennen kuin vankien kuljetukset Britanniasta lopetettiin 1800-luvulla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Australia#Varhainen_...

Suurin osa australialaisista on kolonialismin aikana Australiaan tulleiden eurooppalaisten jälkeläisiä, jotka muodostavat noin 90 % väestöstä. Suurin osa eurooppalaisista tuli Britteinsaarilta. Vuoden 2006 väestönlaskennassa suurin osa ilmoitti olevansa taustaltaan "australialaisia", heitä oli 37,13 % väestöstä. Muita ryhmiä olivat englantilaiset (31,65 %), irlantilaiset (9,08 %), skotit (7,56 %), italialaiset (4,29 %) saksalaiset (4,02 %), kiinalaiset (3,37 %) ja kreikkalaiset (1,87 %). Vuonna 2007 aboriginaaleja oli noin 460 000. Väkiluvuksi 2018 arvioidaan kokonaisuudessaan n. 25 miljoonaa.

Australia edellyttää viisumin kaikilta muiden maiden kansalaisilta – säilöön oton uhalla. Sen saannin joustavuus on ryhmitelty alueittain maan mukaan. https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Austr...

Veneellä laitonta maahantuloa yrittävät saavat elinikäisen viisumikiellon: https://www.bbc.com/news/world-australia-37814496

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mitä kansainvälinen ”arvoyhteisö” aikoo tehdä, jotta Australia jatkossa muuttaisi rasistista politiikkansa ja lakkaisi katsomasta jo maassa olevien kansalaistensa etuja? Aloitetaanko kauppasaarto sen jälkeen kun riittävä määrä paheksuvia julkilausumia on saatu allekirjoitettuna erilaisilta järjestöiltä, Hollywood-tähdiltä ja populaarimusiikin rauhaarakastavilta edustajilta? Lähettääkö EU rangaistusretkikunnan Merkelin komennossa Australiaan? Mitä tekee Suomen Rasmus ja Meillä on unelma -liike? Riittäkö enää itkupotkuraivari vai pitääkö ihan oikeasti marssia?

Niistä yli viidestäkymmenestä maasta, joissa olen vieraillut, Australia ja australialaiset vaikuttivat tervejärkisimmiltä monenkin asian suhteen. Australian blogissa käsitelty politiikka siirtolaisten osalta vahvistaa käsitystäni.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Huvitti kun uutiskanava 9 näytti useaan kertaan, miten kalastaja otti laittomat maahanmuuttajat turistikiertueelle.

Luin juuri maanlaajuisesta lehdestä, että kirj. kysyi, miksi skandinaavit eivät ole maahanmuuttajia? Miksi kuulemma suurin osa kauko-idästä ja afrikasta.

Australialaisilla ei ole mitään ongelmaa ottaa 200 000 maahanmuuttajaa vuodessa. Nyt on alkanut kuulla mielipiteitä, miten ei ole tarpeeksi teitä, kouluja, asuntoja yms. Istuin itse liikenneruuhkassa tänään. Kello oli 4.30 aamulla.

Pikanttina sivulauseena: Amerikka on luvannut ottaa Australian maahanmuuttokeskuksissa viruvat maahansa. Suurin osa on muslimeja. Siis Trump suostuu tähän, mutta pakolaiset eivät halua Amerikkaan, vaan Australiaan. (Tieto loytyy helposti mm. netistä).

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Australia ottaa vastaan maahanmuuttajia virallisesti ja järjestelmällisesti, ei ihmissalakuljetuksen kautta. Se tie on suljettu ehdottomasti.
Australia on kaikkea muuta kuin maahanmuuttovihamielinen maa. Maahanmuuttajille järjestetään kotouttamista hyvin tehokkaasti heidän omalla kielellään. Tätä varten on valtion kustantama radio- ja tv-palvelu SBS. Lähtyksiä on yli 60 kielellä, niin kuin tästä näkee: https://www.sbs.com.au/radio/yourlanguage
Kielten joukossa on myös suomi. Tiedän hyvin, koska olen avustanut noita lähetyksiä yli 20 vuotta: https://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Maahanmuutto on voimakkaasti tunnelatautunut asia, jonka kautta tarjoutuu mahdollisuus tarkastella yleisemminkin suhdettamme kansalaisyhteiskuntaan ja sen toimintaan.

Elämmekö demokratiassa vai lumedemokratiassa, jossa meille tarjoillaan kansanvallan kulissit, mutta meidät tosiasiallisesti eristetään päätöksenteosta, vaikka perustuslakimme sanoo vallan kuuluvan kansalle?

Onko joukkotiedotus, "neljäs valtiomahti", todella vallan vahtikoira, vai valtaa mielistelevä nöyrä sylikoira tai helposti johdateltava sopulilauma, joka on poliittisten pillipiiparien vietävissä ja keskinäisen symbioottisen riippuvuussuhteen kautta aatteellisesti yhtä ja samaa mössöä kuin vallanpitäjätkin?

Kun lehtitilaus tai TV-lupa on maksettu, tai kun kansanedustaja on saanut valtakirjansa, aletaanko toimituksissa ja eduskuntaryhmissä elää sen jälkeen omaa elämää rinnakkaistodellisuudessa vallan kulissien keskellä, halveksien niitä, jotka toiminnan rahoittavat, joita pitäisi informoida eikä indoktrinoida ja joiden tahtoa pitäisi perustuslain mukaan kanavoida päätöksentekoon valtiopäiville kokoontuneessa eduskunnassa?

Julkinen keskustelu ja sen tietoinen ohjaaminen ja valikoiva vaientaminen on keskeisessä osassa. Ei ole sattumaa, miksi Putinin hallinto hankki ensi töikseen takaisin vallanpitäjille tiedonvälityksen monopolin Venäjällä ja tukki kaikki äänitorvet oppositiolta. Ei ole sattumaa, miksi Suomen tiedotusvälineet liittyivät samaan kuoroon poliittisten vallanpitäjien kanssa ja sensuurin sekä yksipuolisen idealisoinnin keinoilla väänsivät kansalle rautalangasta, mikä on oikeaa ajattelua maahanmuutosta. Virkistäväksi poikkeukseksi tästä hymistelevästä ja toisinajattelua paheksuvasta kuorosta jäivät Jussi Halla-ahon blogit, jotka sittemmin nostivat hänet poliitikon uralle ja saivat vieläpä oikeuslaitoksenkin virallistamaan hänet valtakunnan väärinajattelijaksi.

Tämä Uuden Suomen Puheenvuoro on maassamme ainut lajissaan avoimena suorana kanavana keskustelulle asioista ja mielipiteistä, jotka toimituksissa karsitaan julkisuudesta kerettiläisyytenä. Kiitos siitä!

Ruotsin vaalien lähestyessä YLE:n uutiset ovat viime päivinä näyttäneet paljonpuhuvia poliittisesti valveutuneiden ruotsinsuomalaisten haastatteluja, joissa nämä kertovat Ruotsissa vielä pitemmälle viedystä kriittisten mielipiteiden hyssyttelystä maahanmuuton aihepiiristä. Kansan spontaanisti syntyvää mielipideilmapiiriä ei kuitenkaan voi padota loputtomiin, joten Ruotsidemokraateille odotetaan jytkyä.

Timo Soinin johtamat Perussuomalaiset eivät ikinä olisi Suomessa päässeet välillä saavuttamaansa kansansuosioon pelkästään uudelleen lämmittämällä vanhaa vennamolaista Suomen Maaseudun Puoluetta ja kertaamalla valitusvirttä unohdetusta kansasta – vain halla-aholainen maahanmuuttopolitiikka erotti sen muista puolueista niin, että kansa äänesti sille toistuvat jytkyt.

Poliittinen teatteri on välillä kiehtovaa, välillä tympäisevää, ja verolipusta näkyvä lippujen hinta on kova suhteessa puuduttavan esityksen tasoon. Jotakin spektaakkelia sentään tarjoaa poliittinen teema maahanmuutosta. Se myötävaikuttaa Brexitiin ja horjuttaa koko EU:n kohtaloa.

Vaihtoehtoinen Australian malli on meillä poliittisista syistä vaiettu tai enintään kielteisesti esitetty, mutta se kaikesta päätellen edustaa legitiimisti oman kansansa tahtoa, se on aitoa demokratiaa eikä lumedemokratiaa katteettoman ylemmyysasenteen omaksuneen poliittisen ja mediaeliitin ehdoilla, ja siksi sitä haukutaankin täällä populismiksi.

-----

P.S. Uutisen mukaan laittomasti Australiaan saapuneen kalastusveneen kapteeni ja ensimmäiseksi perämieheksi uskottu toinen maahantulija on otettu kiinni muutama tunti sitten.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Järkipuhetta ja täyttä totta. Siksi tämä, ja tämän kaltainen julkaisu ilmeisesti hyvin pian poistettaisi mm. Facebookista!

Tai sitä ei edes julkaistaisi. Riippuu julkaisijasta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Tämä Uuden Suomen Puheenvuoro on maassamme ainut lajissaan avoimena suorana kanavana keskustelulle asioista ja mielipiteistä, jotka toimituksissa karsitaan julkisuudesta kerettiläisyytenä."

Myös Uuden Suomen blogi on syyllistynyt aikoinaan julkeaan aihepiirien karsintaan. Ilmeisesti kyseinen moderaattori karsittiin henkilöstölistoilta, koska nyttemmin täällä on sallittu selkeästi vapaampi sanonta.

Mitä tulee Australiaan, niin jokainen käyttäkelpoisen ja yhteiskuntaa hyödyntävän ammattin osaaja vaikuttaisi olevan sinne tervetullut.

Australia ei kuitenkaan kaipaa vuohi- ja lammaspaimenia, partureita, kalastajia eikä koneinsinöörejä eikä erityisesti ihmisiä, jotka eivät osaa edes lukea tai kirjoittaa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...Australiassa sävyltään kauttaaltaan toisenlaista kuin esimerkiksi laittomiin Välimeren ylittäjiin EU:ssa".
EU taas hakee laittomia muuttajia rannoilleen. Heti, kun tulijan alus on irtautunut Afrikan rannikolta, EU:n alus poimii kaikki kyytiinsä ja tuo turvallisesti Eurooppaan. Jokainen Eurooppaan tuotu on menestystarina, mikä poikii kymmeniä uusia samanlaisia menestystarinoita. Tosi fiksua.
Ilmankos Suomen eduskunnan motto on "Ei Suomi pärjää osaamisella, vaan halpatyövoimalla".

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

EU:n maahanmuuttopolitiikka on kerrassaan järjetöntä.

Kun merimatka on tarpeeksi lyhyt, tulokkaat voivat rantautua jopa omasta veneestään. Vuoden takaisessa näytöksessä Espanjassa voi sanoa olevan urheilujuhlan tuntua.

https://www.youtube.com/watch?v=KK-0DbOG3zk

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset